-->

5. kolo 2015 Pustkovec

04 July 2015 Author :  

Pustkovecká trat nedává svou kůži zadarmo a v kombinaci s urputným vedrem a tradičním vytrvalým větrem připravila nepříjemné překvapení řadě favoritů. Začátek byl velmi slibný. Domácí začali slušnými 17,60 a druzí startující ze Sádku je překonali časem 17, 32.

 

Slibný začátek však již nepodpořili favorizované týmy. Prchalov až 17,74, Velké Hoštice a Špičky zůstaly nehodnoceny. Většina nadějných pokusů končila na prostřiku u terčů, případně u nezapojené proudnice. Z tohoto nelichotivého průběhu pak vyčníval povedený pokus Chrášťan za čas 17,08.

Ve středu startovní listiny nabité velkými jmény se postupně střídaly skvělé výkony a další nepovedené pokusy. Nedařilo se favoritům ze Staré Říše nebo Starému Lískovci Sport, příliš radosti nepřinesl čas 17,32 Bezděkovu pod Třemšínem. Naopak Plumlov se ujal vedení časem 16:50, blýskly se i Renmotor Jinolice či Lhotky Sport.

Poněkud nevyrovnané výkony špičky využily místní týmy, které se včlenily mezi ty nejlepší. Vše gradovalo v samotném závěru, kde nejprve Hněvošice dosáhly času 17,24 a celou soutěž uzavřel Jankov v opakovaném pokusu a časem 16,57 se posunut na druhé místo.

14 týmů v kategorii žen zápolilo zejména s nástřikem na terče, který často rozhodoval o výsledku celého závodů. Nejlépe hru nervu se soupeři a větrem zvládl Sychotín za 16,50 následován týmem z Nevcehlí s časem 17,25. Příjemným překvapením pak byl bronz týmu z nedalekých Malých Hoštic za čas 17,60.

Videa