-->

13. kolo | Babice

10 August 2008 Author :  

To, k čemu se schylovalo už v loňské sezóně se podařilo až letos. SDH Nevcehle je historicky prvním sborem, kterému se podařilo zvítězit v Extralize ČR v požárním útoku v celkovém hodnocení v obou kategoriích.

 

Na 13. kole Extraligy v Babicích k tomu stačilo mužům skončit na třináctém místě, holky už měly titul jistý od minulého víkendu ... Do Babic jsme přijeli v sobotu navečer z Pravčic, tak akorát, abychom stihli soutěž o nejšikovnějšího béčkaře. Soutěž spočívala v tom, zapojit na základně do sebe jedno céčko, potom jedno béčko a béčko na mašinu. Koncovku béčka poté natáhnout do fotobuňky cca 25 metrů ... Na start jsem šel mezi prvními, čas 8,92 stačil na prozatimní vedení. Poté se vedení ujal Ošťa, s časem 8,78. Jak se Ošťa naparoval, to jsem neviděl... takhle se nenaparoval, ani když vloni vyhrál Plumlov Extraligu. Docela překvapil Myšák, který nakonec skončil s časem 8,38 na pátém místě. Neskutečný výkon předvedl Prostřik z Prchalova, výkon jak z říše snů a čas 8,23 ... Paja Šebesta, náš narážeč skončil s časem 9,76 na 17. místě.

Velice sympatický výkon předvedl také Stíhač z Čechtína - Petovic (převlečený za Jendu z Urbanova), čas 10,69 Náš Beny šel na start mezi posledními, musela být nějaká chyba časomíry, jinak si čas 8,12 nedokážu vysvětlit. Velká gratulace pro Benyho, jeho vítězství jsme fakt nečekali... V ženské kategorii zvítězila stejně jako před týdnem na nejlepší proudařce v Neplachovicích Lucka. Lucka nám běhá pravý proud a je to bezpochyby velice šikovná holčina. Čas vítězky byl 9,84. Komletní výsledky soutěže o nejšikovnějího béčkaře ZDE. Poté mohla následovat tradiční volná zábava, tak zvaný Babice Tek ... Do nedělní soutěže jsme nastupovali s tím, že v celkovém hodnocení letošního ročníku VPK Extraligy vedeme nad Plumlovem o 26 bodů. Po skončení závodu jsme chtěli slavit titul, znamenalo to, skončit za Plumlovem maximálně o šest bodů. Aby jsme měli na poslední závod (30.8. v Plumlově) náskok dvaceti bodů ... Plumlov, se startovním číslem 15, šel za svůj útok a čas 17,38 do vedení soutěže. Zdálo se, že již dnes budeme slavit. Plumlovu nakonec tento čas stačil v soutěži na sedmou příčku. Radíkov, se startovním číslem 17 a jejich letošní první extraligová šestnáctka. Čas 16,99 a Vlasťa si moc přál zvítězit. Radíkovu to ale nejde a nejde. Pamatuji si už z loňského roku na nějaké šestnáctky v jejich podání, ale nikdy s šestnáctkou nevyhráli. Dnes tento čas stačil také "až" na třetí příčku.

Běhalo se zde opravdu rychle. My jsme šli na start s tradičním číslem dvacet. Babice jsou pro nás nějaké zakleté, ještě nikdy se nám zde nepodařil nějaký solidní výsledek (mimo vítězství na October Cupu 2006). V loňském roce jsme v Babicích také mohli slavit titul, bohužel jsem zde měl hrůzostrašný "držkopád". Letos jsem nemohl nic takového připustit a šel jsem k základně, jak to napsat, no nějak špatně. Nedal jsem základnu a nestihl jsem doběhnout. Jurič vpravo sraženo 16,60; já se solidním prostřikem a z dálky až 17,85 (letos náš nejhorší čas). Takhle smutný a nešťastný jsem od loňska, kdy jsme přáli Plumlovu k titulu nebyl. Nezbývalo než čekat a doufat, že se mezi nás a Plumlov dostane maximálně 5 družstev. Pěkně se ukázali naši sousedé a "kamarádi" z Urbanova, čas 17,75 nám opravdu nepomohl. Ale ani unavení Urbaňáci z něho nadšeni nebyli. Poslední dobou jim to také nějak nejde. Tento víkend byl s Urbanovem na proudu Vláďa Krejčí z Nevcehle. V pravém světle, slova smyslu se ukázali další bývalí "kamarádi": Petrovice (17,58) - 8. místo, Neplachovice (17,61) - 9. místo, Květinov (17,73) - 10. místo, konečně bodující Úherce (17,75) a společně s Urbanovem na jedenáctém místě. Tato družstva mají u nás dost černý puntík. Naštěstí pro nás se mezi nás a Plumlov vešlo právě jen těchto pět družstev a my jsme po odběhnutí posledního družstva na soutěži mohli začít slavit letošní titul ... Jinak byli k vidění opravdu pěkné útoky, z vítězství se na soutěži radovali a osobním rekordem 16,63 i sami sebe překvapili Lhenice. Tento čas je zároveň čtvrtým nejlepším časem v historii Extraligy. Lhenice se v celkovém hodnocení dotáhli na dostřel (na tři body) Plumlovu.

Na posledním závodě, 30.8. to bude o celkové druhé místo v Extralize tuhý boj ... Na druhém místě v soutěži skončil také v osobním rekordu 16,94 Prchalov. Na čtvrtém místě skončil vítěz včerejšího závodu v Pravčicích, Čechtín 17,03. Čechtín se k závěru Extraligy pěkně rozjel a je jenom škoda, že hned od začátku sezóny neběhal ve stabilní sestavě. Páté místo a čas 17,20 patřilo Igorovi a spol, Trnavě. Z šestého místa a času 17,32 měli radost Velké Hoštice (my samozřejmě také). V ženské kategorii stará, známá písnička. Naše děvčata v Babicích ještě nevyhrála a letos se jim to podařilo, rekord dráhy a čas 16,94. Lhotky Team na druhém místě, s vynikajícím časem 17,12. Na druhém proudu měly děvčata šestnáctku. Všichni tajně doufáme, že to letos nebude jejich poslední extraligová sezóna a příští rok naše holky víc potrápí. A třetí ženský tým z Vysočiny, Výčapy na třetím místě, dorostenky s časem 17,34. (Taky jsme si zástupci Vysočiny na konci soutěže pěkně zabékali Čtvrté místo v ženské kategorii patřilo děvčatům z Opatovic, čas 17,86. Ještě na pátém místě byla k vidění sedmnáctka! 17,92 a mladá děvčata z Kunovic. Chrášťanské "ladies" osmé místo, no budeme holkám držet palce do příští sezony ...

Pravčice neplatný pokus, kvůli pádu Kláry pár metrů od základny. Až mi přeběhl mráz po zádech, přesně takhle jsem spadl vloni já. Že by nějaký místní krtek?

Videa